Hej, og velkommen til

Jeg selv er gået fra at være dybt begrænset, i at få ro på min PCOS pga. min egen spiseforstyrrelse, til et sted, hvor jeg de seneste år ikke tænker besynderligt meget over min mad, og hvor bekymringerne og begrænsningerne er minimale.

Jeg har opnået en tro og tillid til, at min krop fortæller mig, hvad jeg har brug for. 

Når min PCOS spiller mine signaler et ekstra lille pus, ved jeg nu, hvad jeg skal være opmærksom på, og hvordan jeg igen hurtigt kan finde balance. 

billede 1,2.jpg

Jeg hedder Elody og bor i Aalborg med min mand og vores to børn. 

 

Jeg er uddannet Professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Herudover er jeg certificeret Intuitiv Spisningsvejleder, som jeg har suppleret med mange kurser, og herved opnået kompetencer til at arbejde med en vægtneutral tilgang til PCOS

 

At arbejde vægtneutralt vil sige, at jeg ikke fokuserer på din vægt. Symptomerne på PCOS kan være de samme uanset hvor på vægtkurven du er. 

Der er  alt for stort fokus på vægt og BMI indenfor behandling af PCOS. 

Når et menneske bliver mødt på deres vægt som noget af det første, sker der ofte en forskelsbehandling som leder til diskrimination. Dette understøttes af forskning, og det er derfor på tide, at personer med PCOS bliver tilbudt noget andet end et råd om vægttab og at skære kulhydraterne ud af kosten. 

 

Når du lider af PCOS og søger behandling, vil du langt hen ad vejen blive foreslået at lave en såkaldt ”livsstilsændring”. Det er jeg som sådan enig i - men jeg oplever desværre hos mine klienter, at den her tilgang tager pusten fra dem. Primært fordi den har stort fokus på at skære ting ud af kosten, og det bliver derfor en meget restriktiv måde at leve på. 

Det er simpelthen ikke holdbart i længden og kan have store konsekvenser både fysisk, mentalt og socialt. 

 

Sådan synes jeg ikke, det skal være. 

 

Derfor er det min store passion at sammensætte en tilgang til din livsstil, som i højere grad er styret indefra. Hvor der er DIG, der lærer at mærke, hvad den mad, du spiser, gør ved dig, og hvordan DU bliver i stand til at navigere i det efter dine behov, lyst og nydelse.