Velkommen til min side!

Jeg hedder Elody, er 31 år og bor i Aalborg. Jeg har selv PCOS og er så privilegeret, at have fået to virkeligt dejlige børn sammen med min mand.

Jeg er i fuld gang med at færdiggøre min professionsbachelor i Ernæring og Sundhed. Det gør jeg til sommer, hvor jeg også får min certificering som vejleder i den evidensbaserede metode til Intuitiv Spisning. Udover det er jeg næsten færdig med en uddannelse, hos en amerikansk diætist, hvor jeg lærer at bruge den vægtneutrale tilgang til PCOS.


Måske har du allerede hørt om vægtneutral sundhed og Intuitiv spisning og tænkt at det lyder rigtig dejligt at kunne slippe diæterne og kampen for vægttabet, men…. Det kan jeg jo ikke, for jeg har jo PCOS?! Så jeg MÅ jo følge de strikse kostregler, hvis ikke mine symptomer skal stikke helt af.


Men hvad hvis der faktisk findes en vej hvor det ikke handler om at udelukke noget fra din kost eller at ændre på hvordan din krop ser ud?


Du behøver ikke at dedikere dit liv til restriktioner og at være i kamp med din krop. Heller ikke selvom du har PCOS.


Jeg ønsker at formidle viden og vejledning til personer med PCOS ud fra det vægtneutrale paradigme, hvor fokus er selvomsorg. Med Intuitiv spisning ønsker jeg at vise en vej tilbage til et spisemønster, hvor tillid, næring og nydelse er i fokus. På denne måde kan du slutte fred med dine symptomer og lære, hvordan du kan lytte til dem for at opnå mere velvære i dit liv.


Jeg håber at kunne bidrage til mere selvkærlighed, mindre stigmatisering, mindre kropshad og mere tillid til at DU kan få et rigtigt dejligt liv, til trods for udfordringerne med PCOS.


En af de udfordringer, mange personer med PCOS oplever, er træthed og depression. To ting der ikke er nemme at forene sig med i vores præstations- og idealfokuserede samfund. Til gengæld er der flere industrier (slanke- og skønhedsindustri, etc.), der tjener virkelig godt på, at vi går rundt og er trætte af og bange for vores kroppe. Vi gør ALT hvad vi kan for at ændre på den, uvidende om at vores krop gør alt hvad den kan, for at bevare sig selv.


Jeg ønsker at tilbyde en anden måde at anskue PCOS på, som ikke kun er rettet mod de fysiske udfordringer, men i lige så høj grad de psykiske og mentale.


Jeg ved selv, hvor udfordrende det kan være at leve med PCOS til tider, og det hjælper ikke på livsenergien at have diætkulturens store hammer fremme hele tiden, der konstant banker os i hovedet med forkerthed, kropshad, utilstrækkelighed…. Færdiggør selv din liste…


Så… Har du mærket, at nok er nok? Og hvordan det ville være at se på dig selv med mere kærlige øjne?Seneste blogindlæg

Se alle